Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фаровете и таблото.Не работят! AR146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с фаровете и таблото.Не работят! AR146

Колеги помощ!
    Снощи както си карах фаровете ми изгаснаха нацяло,няма нито габарит,нито къси/дълги..а преди това минах поне 15 км и нямаше проблем и изведнъж.. на таблото не работят уредите нито пък свети от какво може да е,проверихме бушони релета здрави са..

Здравей колега,тука малко в шеста глуха ме прати ама...
    Ако беше само габаритите и фаровете или само таблото щеше да е по-ясно...
    И все пак се съмнявам в контактния ключ,имал съм подобен случай,но все пак това си е само предположение от дистанция.

Comment

предполагам че някъде се губи захранване, може би някъде е окъсило
      Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
      Andrey Georgiev

Comment

Колега, как разбра, че релетата ти са здрави? Отваряхте ли ги? Замервахте ли ги с мултицет?
        Насочи се към реле I35 "Key operated power supply". 90% ти е от него проблема. Незнам с кой тип бушонно табло ти е колата. Според годините са произвеждани с 3 типа, като това реле се намира на самото табло, но на различни места спрямо годините.
        Най-вероятно е в дясната колона третото от долу нагоре. Все пак виж в Workshop manual-a за твоето табло. Трябва да е жълто на цвят. Отвори го и му огледай контактите. Замери дали му е здрава бобинката.

А докато всичко ти е изчезнало, стоповете, аварийките и клаксона работят ли?
        Last edited by b_angelov; d.m.y г., 17:47.
        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Много благодаря колеги за помощта..
          За релетата слагахме от друга алфа и пак нищо..
          Има един бушон пише service не изглеждаше че е изгорял,но след като го смених всичко се оправи..но сега въпроса е от къде да е изгорял и да не се повтори.
          А преди това всичко си беше наред и не бе ставало до сега..фарове,стопове,мигачи всичко имаше..после останаха само аварийките,за клаксона не знам не съм пробвал колата е към края на 98'

Comment

Аз имах същия проблем.Забелязах че става когато се опитам да си преместя дясното огледало.След раздвижване на същото проблема изчезна .
            Alfa Romeo 1.6 T.S.

Comment

Working...
            X